geoturism.ro
Obiective naturale: cascade Obiective naturale: chei Obiective naturale: lacuri Obiective culturale Rezervatii naturale Obiective istorice Oferte turistice Obiective religioase


OBIECTIVE TURISTICE

 Adaugare obiectiv turistic PROPUNE UN OBIECTIV TURISTIC (FOTO SI TEXT)

 Adaugare obiectiv turistic SAU TRIMITE FOTO SI TEXT PE MAIL contact@geoturism.ro
 Cauta obiectiv turistic

 
ALTE LINK-URIGazduit de Host-Age.ro
Treptele Tribunalului (Capatinii)

Comentarii

Adauga un comentariu

Boghez Dinu - 02.04.2008

In legatura strinsa cu Treptele Tribunalului, un alt loc din muntii Capatinii, are o rezonanta haiduceasca,sa zicem. Odata condamnati cei de la Trepte, se pare ca executia avea loc pe creasta stincoasa a Muchiei Capatinii. Muchia aceasta se atinge venind din valea Luncavatului, pina la lacul de la captarea hidrotehnica, de unde se urca pe o poteca pina in apropierea crestei amintite. Dincolo de creasta se trece pe la stina din Capatina si in final se ajunge pe virful balotei, in apropiere fiind cel al Capatinii. Altfel, mai greu de urcat, de la,,Furcitura", confluenta piriului Blaju cu Curpeni, de unde mai jos ia nastere Luncavatul, se urca pe creasta pina in apropierea stincilor. Se urca pe creasta. Aici se pare ca erau executati cei condamnati, aruncidu-i de pe stinci. cam crud cei drept.

Boghez Dinu - 01.04.2008

Un interesant loc stincos din versantul sudic al muntilor Capatinii. Aici se ajunge dupa ce parcurgem cheile Bistritei si acestea deosebit de interesante, Dupa ce scapam de strimtoarea peretilor ingusti si inalti, prin care s-a strecurat un drum forestier bine intretinut, ajungem in locul numit Intre Riuri. Este acxolo o microhidrocentrala si o casa, destul de veche, la care putem gasi gazduire. Aici este locul de confluenta a doua riuri: drept ianinte Gurguiul si la dreapta Bistrita. Pe amindoua se afla drumuri forestiere. Drumul pe riul Bistrita este cel pe care-l urmam, cale de aproape 1 ora. citeva sute de metri pe aceasta vale si intilnim pe dreapta un drum care traverseaza in valea Costestilor. Continuam si gasim ub drum care urca. Ajuns in ncreasta, gasim poteca ce urca spre creasta muntilor Capatinii, spre Zmeurat. In ndrum catre stina din Zanoaga, pe marcaj triunghi albastru, gasim o interesanta formatiune stincoasa, dispusa in forma unui amfiteatru, in trepte,in mijlocul padurii. Sarjind lucrurile, un fel de templu pagin, in mijlocul junglei !.Aici se spune ca haiducii isi judecau prinsii. Mai departe poteca urca spre curmatura Zanoagei si in coborire spre stina din Zmeurat, locul fostei case a familiei Bratianu si in coborire spre valea Lotrului in Malaia.


[1]OFERTE TURISTICE

Adaugare unitate turism INSCRIERE GRATUITA PENSIUNE, HOTEL, VILA
Intrare in sistem admin oferte Actualizare oferte
Oferte turistice pe localitati Oferte turistice pe localitati

Recomandari Geoturism.ro
Cazanele Dunarii - www. danuviatravel.roCazanele Dunarii - www. danuviatravel.ro, BAILE HERCULANE,
COMPLEXUL  GEOLOGIC  RACOS - www. danuviatravel.roCOMPLEXUL GEOLOGIC RACOS - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
VALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.roVALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
Complexul Cheile ButiiComplexul Cheile Butii, Campul lui Neag, 3 stele
TRANSALPINA SI TRANS FAGARASANTRANSALPINA SI TRANS FAGARASAN, RANCA,
Pensiunea NicolaPensiunea Nicola, RUCAR, 2 stele
Hotel SlanicHotel Slanic, SLANIC PRAHOVA, 3 stele


PUBLICITATE

Plictisit?
Exploreaza lumea subterana
www.speologie.ro

Parteneri

Contact Contact Link-uri
Copyright © 2002 - 2012 Geoturism.ro- Termeni si conditii