geoturism.ro
Obiective naturale: cascade Obiective naturale: chei Obiective naturale: lacuri Obiective culturale Rezervatii naturale Obiective istorice Oferte turistice Obiective religioase


OBIECTIVE TURISTICE

 Adaugare obiectiv turistic PROPUNE UN OBIECTIV TURISTIC (FOTO SI TEXT)

 Adaugare obiectiv turistic SAU TRIMITE FOTO SI TEXT PE MAIL contact@geoturism.ro
 Cauta obiectiv turistic

 
ALTE LINK-URIGazduit de Host-Age.ro
Horstul Coziei (Fagaras)

Comentarii

Adauga un comentariu

Boghez Dinu - 28.03.2008

1. Doar banuesc ce poate insemna Horstul Coziei.
2. Daca se refera la zona de abrupt a masivului, cu fata spre virfuri, privind de la m-rea Stinisoara atunci deosebim urmatoarele poteci nemarcate, dar deosebit de interesante. Toate diferite de poteca de sub Bulz, banda albastra.
-poteca de pe muchia Scortaru; din saua la Melita, 30-40m mai sus, pe dreapta, se desprinde poteca amintita; vizibila pirntre copaci, se urca pe stincarii cu frumoasa belvedere; apoi pe muchie, cu copaci insemnati cu 2 dungi albe-intentie de marcaj cu cruce galbena, abandonata; pe sub diverse stincarii, pe versant sudic; se traverseaza o viroaga, se urca apoi pe malul drept geografic al acesteie, ajungindu-se intr-o sa cu priveliste spre releul tv; putin mai jos se depaseste un tarc de oi abandonat; apoi se urca spre stinga, ajungindu-se in creasta de unde mai departe se merge pe banda rosie si triunghi rosu catre cabana.
--inainte de a ajunge in incinta minastirii, spre dreapta in nurcus si la inceput pe sub abrupt, pe la Puntea Iadului, se urca poteca cu acelasi nume; se depasesc ,,balcoanele", se coboara-la stinga urcusul pe horn catre Gradina Zinelor, apoi la dreapta pina intr-o creasta; la stinga catre o creasta cu brazi, coborire spre Scocul Ursului, urcare pe acesta si se ajunge in Saua Durducului.
-Valea Gardului-se ajunge la cascada Gardului, apoi la stinga prin padure pina in sa, unde se intilneste marcajul punct galben; catarare prin horn, stincarii si brina pina in Poiana Gardului-privelisti deosebite; se urmareste poteca pe curba de nivel, apoi coborire la firul piriului Gardului; se traverseaza apa, apoi se traverseaza din nou si se urca in continuare pe sub peretii Foarfecilor; ultimul urcus pe stinga pina in :euta Doctorlui; apoi pe punct rosu-alb-rosu pina la cabana.
-muchia Fruntea Oii- se ajunge deasupra minastirii Stinisoara, la un mic refugiu, se paraseste poteca banda albastra si spre stinga, la inceput pe poteca clara, catre o creasta stincoasa cu privelisti catre Coltii Foarfecilor; la dreaptra pe sub stincarii,se intilneste cu Puntea Iadului, ,la dreapta pe sub muchia stincoasa, pina intr-o strunga si la stinga urcind versantul inierbat si dominat de brad; se ajunge in poteca de sub Bulz, nu departe de bancuta din acele locuri.
-o varianta interesanta: dupa ce intilnim Scocul Ursului, urcam pe sub Peretii Gardului, apoi pe brina, pe horn la dreapta; apoi pe primul horn la stinga cu catarare la liber, circa 8m, se ajunge pe plaiul din apropierea stinei din Foarfeci; se urca pe la stina si apoi se ajunge la cabana.


[1]OFERTE TURISTICE

Adaugare unitate turism INSCRIERE GRATUITA PENSIUNE, HOTEL, VILA
Intrare in sistem admin oferte Actualizare oferte
Oferte turistice pe localitati Oferte turistice pe localitati

Recomandari Geoturism.ro
Cazanele Dunarii - www. danuviatravel.roCazanele Dunarii - www. danuviatravel.ro, BAILE HERCULANE,
COMPLEXUL  GEOLOGIC  RACOS - www. danuviatravel.roCOMPLEXUL GEOLOGIC RACOS - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
VALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.roVALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
Complexul Cheile ButiiComplexul Cheile Butii, Campul lui Neag, 3 stele
TRANSALPINA SI TRANS FAGARASANTRANSALPINA SI TRANS FAGARASAN, RANCA,
Pensiunea NicolaPensiunea Nicola, RUCAR, 2 stele
Hotel SlanicHotel Slanic, SLANIC PRAHOVA, 3 stele


PUBLICITATE

Plictisit?
Exploreaza lumea subterana
www.speologie.ro

Parteneri

Contact Contact Link-uri
Copyright © 2002 - 2012 Geoturism.ro- Termeni si conditii