geoturism.ro
Obiective naturale: cascade Obiective naturale: chei Obiective naturale: lacuri Obiective culturale Rezervatii naturale Obiective istorice Oferte turistice Obiective religioase


OBIECTIVE TURISTICE

 Adaugare obiectiv turistic PROPUNE UN OBIECTIV TURISTIC (FOTO SI TEXT)

 Adaugare obiectiv turistic SAU TRIMITE FOTO SI TEXT PE MAIL contact@geoturism.ro
 Cauta obiectiv turistic

 
ALTE LINK-URIGazduit de Host-Age.ro
VISTISOARA (Fagaras)

Comentarii

Adauga un comentariu

Boghez Dinu - 30.09.2008

Am facut de curand o frumoasa tura pornind de la cabana Valea Sambetei. Am urcat pe punct albastru pana in Curmatura Racorelelor. Se urca continuu, trecandu-se pe la lacurile din caldarea Racorelelor de sub muchia Dragusului-versant estic-, traseul; fiind unul care ne supune la un serios efort. Se trece pe langa lacul Topila Baronesei si alte doua lacuri uneori secate. Intalnim in cale un traseu marcat cu punct rosu ce ne duce spre muchia Dragusului, la o casa de vanatoare si apoi coboara la cabana. In Curmatura suntem sub vf. Galasescu Mare. Coborim pe marcaj, cam abrupt, pe malul lacului Vistisoara si mai departe spre valea cu acelas nume. In toamna anului 2007, o ploaie torentiala a distrus poteca deabia remarcata in acelas an. Cum se coboara din plai incep aluviunile si copacii doboriti din varful muntelui. O ingramadeala fantastica te obliga sa treci pe sub sau pe deasupra copacilor. Mai gasesti urme ale vechii poteci, mai ales urmand cat se poate malul drept al apei. Greu, dar ajungi in lunca Vistisoarei si la drumul spre Victoria. Capacitatea fizica a fiecaruia, determina abordarea drumului pe vale.

Boghez Dinu - 01.04.2008

Din orasul Victoria, catre cabana Arpas-nu mai are aerul vechii,,Fata Padurii.Pina la ramificatia dinaintea vaii Vistea. La stinga inca 2km. Indicator turistic la capatul vaii. In continuare marcaj recent punct albastru si mai ales foarte bine aplicat. Vale larga cu case de odihna. Valea se strimteaza brusc. Peste o ingramadire de busteni, pe vale in sus, pe mal drept geografic. Se traverseaza apa prin vad. Apoi pe mal sting pina la bordeiul de mioare. Prin caldare apoi se infringe diferenta de nivel pina la lacul Vistisoarei. De la ramificatia vaii pina la lac5-6 ore. mai departe catre Fereastra Racorelelor si cabana Simbata, sau mai dificil cu greutati alpine cu catarare sipla, catre Fereastra Vistisoarei pina in creasta.


[1]OFERTE TURISTICE

Adaugare unitate turism INSCRIERE GRATUITA PENSIUNE, HOTEL, VILA
Intrare in sistem admin oferte Actualizare oferte
Oferte turistice pe localitati Oferte turistice pe localitati

Recomandari Geoturism.ro
Cazanele Dunarii - www. danuviatravel.roCazanele Dunarii - www. danuviatravel.ro, BAILE HERCULANE,
COMPLEXUL  GEOLOGIC  RACOS - www. danuviatravel.roCOMPLEXUL GEOLOGIC RACOS - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
VALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.roVALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
Complexul Cheile ButiiComplexul Cheile Butii, Campul lui Neag, 3 stele
TRANSALPINA SI TRANS FAGARASANTRANSALPINA SI TRANS FAGARASAN, RANCA,
Pensiunea NicolaPensiunea Nicola, RUCAR, 2 stele
Hotel SlanicHotel Slanic, SLANIC PRAHOVA, 3 stele


PUBLICITATE

Plictisit?
Exploreaza lumea subterana
www.speologie.ro

Parteneri

Contact Contact Link-uri
Copyright © 2002 - 2012 Geoturism.ro- Termeni si conditii