geoturism.ro
Obiective naturale: cascade Obiective naturale: chei Obiective naturale: lacuri Obiective culturale Rezervatii naturale Obiective istorice Oferte turistice Obiective religioase


OBIECTIVE TURISTICE

 Adaugare obiectiv turistic PROPUNE UN OBIECTIV TURISTIC (FOTO SI TEXT)

 Adaugare obiectiv turistic SAU TRIMITE FOTO SI TEXT PE MAIL contact@geoturism.ro
 Cauta obiectiv turistic

 
ALTE LINK-URIGazduit de Host-Age.roMasivul Ciucas

MASIVUL CIUCAS
Masivul Ciucas, cu inaltimi de peste 1900 m, se individualizeaza prin aspectul sau specific, asemanator unui castel medieval, dat de crestele crenelate ale Zaganului si virfului Ciucas. Crestele masivului sint constituite din conglomerate de virsta albiana (Cretacic mediu), asa numitele conglomerate de Zaganu, au un aspect de turnuri rotunjite, cu stinci si forme curioase (Babele la Sfat, Tigaile, Piatra Vulturilor, Sfinxul Bratocei, Turnul Goliat, Coltul Uriasului, Mina Dracului (denumiri sugerate de infatisarea acestora).
Intr-o structura de synclinal, conglomeratele stau peste depozite de flis marno grezoase. Permeabilitatea conglomeratelor face ca apa sa fie absorbita rapid spre baza, unde se creaza un acvifer puternic cu zone de izvoare atunci cind la baza sint roci impermeabile.
Agentii modelatori (apa, vintul, inghetul) au creat in conglomeratele Ciucasului martori ai eroziunii (turnuri, coloane, colti, babe, ciuperci, stinci cu forme caudate, etc). Alternantele de roci cu duritati diferite si desprinderea galetilor au ajutat factorii externi (siroiri, inghet-dezghet, coraziune si eroziunea vintului) la crearea unui relief specific.
Masivul Ciucas, cu un relief impozant de un pitoresc deosebit, reprezinta un adevarat castel, format din doua creste principale: Bratocea la NV si Zaganu la NE, legate printr-o sa larga. Stiva groasa de conglomerate este aceasi care alcatuiesc Masivele Bucegi si Ceahlau. Elementele sint formate din roci granitice, micasisturi, gnaise, cuartite, gresii si calcare. S-au depus peste formatiuni de flis sistos-grezos care a fost incalecat (sariat) in timpul miscarilor tectonice din cretacicul superior. Linia de incalecare poarta numele de Lutul Rosu si trece exact prin estul masivului Ciucas (zona de abrupt)
Zona de la poalele masivului, depresiunea Cheia, este locul unde se aduna numeroase piraie (Timpa, Piriul Berii, Cheita), care formeaza valea Teleajenului.
Geoturism.ro

Foto  Foto

Foto  Foto


OFERTE TURISTICE

Adaugare unitate turism INSCRIERE GRATUITA PENSIUNE, HOTEL, VILA
Intrare in sistem admin oferte Actualizare oferte
Oferte turistice pe localitati Oferte turistice pe localitati

Recomandari Geoturism.ro
Cazanele Dunarii - www. danuviatravel.roCazanele Dunarii - www. danuviatravel.ro, BAILE HERCULANE,
COMPLEXUL  GEOLOGIC  RACOS - www. danuviatravel.roCOMPLEXUL GEOLOGIC RACOS - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
VALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.roVALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
Complexul Cheile ButiiComplexul Cheile Butii, Campul lui Neag, 3 stele
TRANSALPINA SI TRANS FAGARASANTRANSALPINA SI TRANS FAGARASAN, RANCA,
Pensiunea NicolaPensiunea Nicola, RUCAR, 2 stele
Hotel SlanicHotel Slanic, SLANIC PRAHOVA, 3 stele


PUBLICITATE

Plictisit?
Exploreaza lumea subterana
www.speologie.ro

Parteneri

Contact Contact Link-uri
Copyright © 2002 - 2012 Geoturism.ro- Termeni si conditii