geoturism.ro
Obiective naturale: cascade Obiective naturale: chei Obiective naturale: lacuri Obiective culturale Rezervatii naturale Obiective istorice Oferte turistice Obiective religioase


OBIECTIVE TURISTICE

 Adaugare obiectiv turistic PROPUNE UN OBIECTIV TURISTIC (FOTO SI TEXT)

 Adaugare obiectiv turistic SAU TRIMITE FOTO SI TEXT PE MAIL contact@geoturism.ro
 Cauta obiectiv turistic

 
ALTE LINK-URIGazduit de Host-Age.roBazna

Bazna este situata in nordul judetului Sibiu, in apropierea limitei cu judetul Alba si judetului Mures intr-o regiune deluroasa, cu altitudinea medie de 320 m.
Localitatea Bazna apare atestata documentar in 18 februarie 1302. Prin actul autentic incheiat la acea data capitulul Episcopiei de Oradea, ca loc de adeverire, a confirmat ca greavul Bozouch a donat localitatea denumita Bazna catre capitulul Episcopiei Catolice de Alba Iulia
Biserica evanghelica-luterana a fost ridicata probabil in a doua jumatate a secolului al XIV-lea, asa cum pare a indica inscriptia O REX GLORIAE VENI (O, Rege al Gloriei, vino !) de pe unul dintre clopote, scrisa cu majuscule gotice.
In mijlocul asezarii a fost construita o cetate fortificata cu palisade. E vorba de o cetate taraneasca cu biserica in incinta, din secolul al XV-lea. Incinta are un traseu aproximativ circular si avea initial trei turnuri. La sfarsitul secolului al XIX-lea inaltimea initiala acurtinei, de aproximativ 7-8 metri, a fost redusa la 2-3 metri.
In mijlocul asezarii s-a construit o cetate fortificata cu palisade. E vorba de o cetate taraneasca cu biserica in incinta, din secolul al XV-lea.

Incinta are un traseu aproximativ circular si avea initial trei turnuri. Turnul cel mare este turnul clopotnita fiind in acelasi timp si turnul de intrare. in partea de nord-vest este un turn scund si alungit, iar in partea de nord-est pot fi vazute urmele unui turn mai scund.

In anul 1873, zidul de incinta a fost daramat pana la jumatatea inaltimii inititale. Un al doilea zid de incinta, pentru apararea celui vechi, se construieste in 1911. La sfarsitul secolului al XIX-lea, inaltimea initiala a curtinei, de aproximativ 7-8 metri, a fost redusa la 2-3 metri.
Valoarea curativa a izvoarelor minerale de la Bazna era cunoscuta inca din secolul al XVIII-lea.
Din anul 1949 Baile Bazna au fost trecute in administrarea Ministerului Sanatatii, devenind statiune balneo-climaterica, cu caracter permanent.
in anul 1671 a fost descoperit pentru prima data gazul natural la Bazna de catre niste ciobani. Ulterior s-au descoperit ape minerale cu izvoarele sale: Fantana acra, Baia bisericii etc, aceste izvoare devenind proprietate a bisericii incepand cu anul 1835. Cu aceasta ocazie, biserica a dotat baza cu cazane si instalatii de incalzit apa si cabine. in 1845 un numar de 637 de oameni au venit la tratament la Bazna. Acest succes a determinat interesul oamenilor de afaceri printre care s-a numarat si magnatul Brekner din Medias care a adus imbunatatiri si modernizari importante, infiintand si o farmacie unde lucra un medic. in anul 1949, baza balneoclimaterica de la Bazna a fost trecuta in proprietatea Ministerului Sanatatii, ocazie cu care a devenit statiune cu caracter permanent.

Data adaugarii:12.02.2012|Foto:Geoturism.ro|Afisari:1296

  
  
  
  
  
  
  
  

ComentariiIntroduceti comentariul dumneavoastra.

Nume *
Prenume *
Comentariul dumneavoastra *
Introduceti codul de validare 5716 *


OFERTE TURISTICE

Adaugare unitate turism INSCRIERE GRATUITA PENSIUNE, HOTEL, VILA
Intrare in sistem admin oferte Actualizare oferte
Oferte turistice pe localitati Oferte turistice pe localitati

Recomandari Geoturism.ro
Cazanele Dunarii - www. danuviatravel.roCazanele Dunarii - www. danuviatravel.ro, BAILE HERCULANE,
COMPLEXUL  GEOLOGIC  RACOS - www. danuviatravel.roCOMPLEXUL GEOLOGIC RACOS - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
VALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.roVALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
Complexul Cheile ButiiComplexul Cheile Butii, Campul lui Neag, 3 stele
TRANSALPINA SI TRANS FAGARASANTRANSALPINA SI TRANS FAGARASAN, RANCA,
Pensiunea NicolaPensiunea Nicola, RUCAR, 2 stele
Hotel SlanicHotel Slanic, SLANIC PRAHOVA, 3 stele


PUBLICITATE

Plictisit?
Exploreaza lumea subterana
www.speologie.ro

Parteneri

Contact Contact Link-uri
Copyright © 2002 - 2012 Geoturism.ro- Termeni si conditii