Sinaia – Valea Rea (Muntii Baiului )

Excursiile pe munte reprezinta un mijloc eficient pentru a schimba felul de viata, departe de aglomeratiile urbane. Una dintre excursii poate fi in Muntii Baiului, munti care nu sunt spectaculosi ca alti munti (Bucegi, Piatra Mare, etc), dar ofera posibilitati nelimitate pentru excursii si vederi superbe catre Masivul Bucegi sau spre Muntii Grohotis si Ciucas.

Alt avantaj este dat de faptul ca se pot face trasee adaptate la vreme, timpul detinut sau efortul care trebuie depus. Startul poate fi facut din diferite locatii din Valea Prahovei, iar intoarcerea se poate face pe oricare din culmile care coboara spre vale.

Am plecat astfel din gara Sinaia si am urmat drumul forestier de pe vale Rea. Mai sus valea are mult grohotis astfel ca mersul este anevoios si ai nevoie de bocanci de munte seriosi. Am urcat apoi in dreapta pe un afluent care ne-a scos sub varful Draganul, iar apoi pe culme pe langa varfurile Piscu Cainelui, Vornicul, Mierlele si Razoare. Dupa varful Razoarele am pornit spre dreapta pe o poteca nemarcata, iar apoi spre paraul lui Bogdan. Am traversat drumul national 1 si am coborat pe scari la halta Valea Larga, multumiti pentru o excursie superba.

Vezi full screen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *