Iasi – centrul istoric

Iasi-ul este un oras impanzit de obiective culturale si istorice. Practic este foarte greu sa le vizitezi pe toate dintr-o singura excursie. Asa ca vom mai prezenta obiective din oras si in alte articole, ca o invitatie pentru a vizita acest frumos oras al Romaniei. Acum va prezentam centrul istoric, amenajat pentru vizitare, cu Palatul Culturii, Manastirea Sfintii Trei Ierarhi, Manastirea Sf. Nicolaie, Catedrala Metropolitana si alte locatii din zona.

Palatul Culturii din Iasi este o cladire emblematica, construita, in perioada 1906 – 1925, in perimetrul fostei curti domnesti medievale moldovenesti, pe locul fostului palat domnesc. Palatul din centrul Iasilor, conceput in spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, este o imbinare fericita a mai multor stiluri arhitecturale: neogotic, romantic si neobaroc.

Mitropolia Moldovei a fost înfiintată intre anii 1381-1386. Ctitorul Manastirii Sfintii Trei Ierarhi, construita intre anii 1637-1639, este credinciosul domn al Moldovei Vasile Lupu, una din figurile cele mai importante ale istoriei române, aparator recunoscut al Bisericii Ortodoxe.

Vezi full screen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *