Biserica fortificata si cetatea taraneasca de la Saschiz, 2015

Biserica fortificata de la Saschiz este un loc care poate fi vizitat in zona Sighisoara, a fost construita in secolul al XIII-lea. Pe locul unde alta data se afla o bazilica romanica, s-a ridicat in 1493 o mare biserica fortificata in onoarea regelui stefan I al Ungariei. Biserica masiva, construita din piatra de cariera, in stil gotic, este de tip sala, întarita cu 22 de contraforturi. Sala este foarte lata si lunga, iar corul este inchis pe trei laturi. In 1496 a fost terminat corul bisericii, iar in 1525 toate lucrarile au fost terminate. Un nivel de aparare a fost construit din caramida deasupra salii si a corului, in mod similar fiind ridicate deasupra boltii stelate a sacristiei înca doua niveluri.

Fortificatia saseasca a fost construită intre secolele al XIV-lea si al XV-lea, cu ziduri înalte pana la 9 m.Intreg ansamblul a fost inconjurat de un puternic zid de aparare, al cărui traseu este urmat de actuala imprejmuire a bisericii.

In afara bisericii exista pe un deal din apropiere si o cetate taraneasca a cărei datare este din sec. XIV. Pe o piatră a cetății este daltuit anul 1343. Cetatea a avut sase bastioane si o fantana adancă de 60 m (care astazi mai are numai 1-2 m). Legenda spune că din fundul fantanii ar fi pornit un tunel care ducea până în centrul comunei.

In zona poate fi vizitata si locatia de la Danes, o pensiune cu restaurant si o mini gradina zoologica.

Vezi full screen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *