Sighisoara, 2014

Sighisoara este orasul din centrul Transilvaniei care are o frumoasa cetate. Undeva langa Sighisoara se gasea postul de paza militara romana Sandava. Localitatea a fost întemeiată de coloniștii germani (de fapt, din regiunea Rinului de nord), care fuseseră invitați să se așeze în Transilvania de catre regele Ungariei Geza al II-lea pentru a apara granitele de est.

Prima atestare documentară a asezarii este din anul 1280 sub numele de Castrum Sex.In decursul anilor, cetatea Sighisoara nu a fost scutita de vicisitudini, prima fiind marea navalire tatara din 1241, pe cand cetatea inca nu era fortificata. Constructia zidului cetatii, care are o lungime de 950 m, a inceput în 1350. Inaltimea initiala a fost de 4 m, dar în secolul al XV-lea a fost inaltat cu înca 3-4 m. A avut 14 turnuri (care apartineau fiecare câte unei bresle) si 4 bastioane. In prezent mai exista 9 turnuri si trei bastioane, dintre care cel mai reprezentativ este Turnul cu Ceas (Turnul Orelor).

De asemenea mai sunt de vazut scara acoperita catre biserica din deal, piata muzeului, turnurile croitorilor si fierarilor. De sus se deschide o frumoasa panorama asupra orasului Sighisoara. Aici se desfasoara numeroase festivaluri cand cetatea este invadata de turisti.

Vezi full screen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *