Lacurile de la Strbske Pleso, Slovacia, 2014

Strbske Pleso este o statiune extrem de pitoreasca din Muntii Tatra Mare (High Tatra) din Slovacia. Accesul aici l-am facut cu masina, din autostrada, dar se poate veni inclusiv cu trenul. Se afla imediat sub varfurile Muntilor Tatra, detine partii de schi (9 km) si trambuline, iar lacurile din statiune sunt de o frumusete covarsitoare.

Strbske Pleso este un lac glaciar din munții Tatra Mare în regiunea turistică Štrba din Slovacia. El se află la altitudinea de 1346 m, lacul a luat naștere prin topirea ghețarului care azi a dispărut. El are suprafața de 19,76 ha, cu un volum de apă de 1284 m3, lungimea lacului fiind 640 dm iar lățimea de 600 dem, având adâncimea maximă de 20 m. Lacul este acoperit de gheață ca. un timp de 155 de zile pe an, el nu are nici o scurgere sau alimentare la suprafață.

Tot aici se afla alt lac numit Nove Strbske Pleso, artificial de aceasta data. O alta rezevatie cu lacuri este reprezentata de doua lacuri pereche, foarte apropiate, astfel ca unul se varsa in celalalt. Se numesc lacurile iubirii (Jazierska lasky), existand si o legenda legat de ele,

Statiunea reprezinta un punct turistic deosebit, de aici se pot face si trasee in Muntii Tatra Mare.

Vezi full screen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *