Budapesta, Ungaria, 2011

Excursiile in Budapesta au fost mereu deosebite, acesta fiind un oras deosebit, unde mereu descoperi ceva nou de vazut.

In primul rand atractia este data de zona podurilor peste Dunarie, unde se deosebesc cele doua areale Pesta si Buda. Trecand podul Széchenyi (Podul cu lanturi), urcam cu funicularul in Castelul Buda (Palatul Regal), construit in secolul XIV. Aici se pot face diferite circuite, se pot vizita Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Piata Eroilor, si altele din zona medievala.

O frumoasa priveliste de deasupra Dunarii, de unde se pot admira podurile si Palatul Parlamentului. O excursie extrem de interesanta este la Citadela, urcand pe aleile unui frumos deal, cu peisaje superbe deasupra Dunarii si a orasului.

Budapesta este unul dintre cele mai frumoase europene, se poate vedea asta si din pozele selectate in album din excursia din anul 2011.

Interesant de mers este si in Piata Centrala din Budapesta, construita in anul 1897. Este o piata de alimente proaspete, un loc care trebuie vazut si unde se pot degusta mancaruri traditionale. Poze de aici vor apare intr-un alt album cu poze din alta excursie in Budapesta.

Alt obiectiv este basilica Sfantul Stefan, cea mai importanta biserica din Ungaria.

Vezi full screen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *