Valletta, Malta, 2013

La Valletta, populatie 9.129 (1994), este capitala Maltei. La Valletta este o asezare din secolul al XVI-lea, cu multe cladiri din timpul Cavalerilor Maltezi, conducatorii de lunga durata a orasului. Este numit dupa fondatorul sau, marele maestru Jean de la Valletta. În malteza este cunoscut în limbajul colocvial ca il-Belt, însemnând „orasul”. Cetatea a fost avariata în timpul raidurilor aeriene din Al Doilea Razboi Mondial.

La Valletta este construita pe o peninsula, in care se afla doua porturi naturale, Marsamxette si Portul Mare. Orasul a fost fondat în 1566 prin construirea unei biserici.

In La Valetta se afla mai multe biserici, cea mai remarcabila fiind Catedrala Sfântul Ioan, in trecut Biserica Cavalerilor. Alte atractii turistice sunt Palatul Marilor Maestri (acum Parlamentul Maltez) si un Muzeu National de Arte Frumoase.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Valletta

Capitala Maltei, o frumusete de oras, construite pe o peninsula a insulei principale Malta, in Marea Mediterana. Am ramas impresionat de cetatea construita pe malul marii. Toate cladirile sunt consturite din calcarul galbui specific de culoarea mierii, de unde vine si numele Maltei. Aerul de vacanta si linistea turistilor si locuitorilor te surprinde din primul moment. Peisajele spre mare sunt de vis, iti taie rasuflarea. Vizitand orasul cu numeroasele sale puncte de interes si cu muzica malteza in minte, trebuie sa-ti calculezi pasii datorita faptului ca este construit pe mai multe coline, astfel ca daca vei cobori o strada, va trebui apoi sa o urci pentru a recupera altitudinea.

Poti face excursii pe cateva insule (Gozo, Comino) sau poti merge in statiuni pentru plaja. Ai multe lucruri de facut aci, astfel ca sa ai o vacanta de vis.

Vezi full screen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *