Canionul Sapte Scari, Masivul Piatra Mare, 2019

In Romania exista mai multe canioane pe cursul unor rauri, poate nu asa de mari ca in alte zone de pe glob. Cu siguranta canionul Sapte Scari este un canion spectaculos, bine amenajat, situat pe cursul paraului Sipoaia din masivul Piatra Mare. Traseul pana aici se face pe jos de la vechea cabana Dambul Morii, unde se poate ajunde cu masina, pe DN1 sau cu trenul pana in statia Timisul De Jos. Drumul forestier urca lin la inceput, pe langa parau, cu treceri pe podete unoeori. Peste 1 ora si ceva se ajunge la intrarea in canion, unde trebuie platita o taxa, pentru accesul in canion, sau pentru tiroliana. Tiroliana este una de lungime foarte mare si are o sectiune si pentru copii. In lunile de vara, mai ales in weekend este foarte aglomerat si se creaza cozi mari.

Escalada in canion pare dificila la inceput, desi scarile par infricosatoare, dar traseul se face usor si ofera imagini superbe, cu mai multe trepte. Practic acum sunt 9 scari, nu 7, care urca pe langa peretii verticali si cascadele formate prin caderi spectaculoase.

La final, se poate face drumul intors pe o poteca ocolitoare, sau se poate continua traseul pana la Cabana Piatra Mare, si apoi pe varful Piatra Mare sau pe platou.

Vezi full screen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *