Rhododendron si in Bucegi

Rhododendron si in Bucegi, asa cum am vazut si anul trecut dar pe alt traseu. De data asta a fost Pestera – Varful Batrana – Saua Strunga – Padina – Pestera. Peisajele au fost de vis, l-a inceput pe valea Doamnele cu cascada, apoi cu creasta vestica a Bucegilor cu Coltii Tapului si Strunga. Am renuntat sa mai vizitam pestera Ialomitei, pentru ea si alte obiective vom face o excursie speciala de weekend. Finalul traseului ne-a surprins la Padina cu pastrama de oaie, carnati si mici la gratar, stropite cu bere.

Ce e de spus este ca in aceasta zona a Bucegilor se pot face multe ture pe versantul vestic sau estic, cu intoarcere in acelasi loc. Una dintre ele a fost cea care urca de la Pestera pe Valea Doamnele, avand cascada Doamnele mereu in dreapta si oferind apoi pesaje superbe spre platoul Bucegilor sau spre zona vestica, spre Moeciu.

Urcusul nu ete unul greu pe Valea Doamnele unde apar treptele cascadei si forme de relief de eroziune interesante. Spre creasta apar zonele cu Rhododendron care dau culoare roz versantilor, in special cei nordici. Zonele de popas, extrem de pitoresc, ne ofera momente de contemplare si timpi pentru gustari si hidratare.

Vezi full screen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *