Piatra Dragoslavelor din masivul Leaota, 2020

Am fost si pe Piatra Dragoslavelor (1434m), cu urcare din Dragoslavele pe triunghi albastru si intoarcere pe Valea Luncii pe punct albastru. A fost un timp excelent iar peisajele au fost deosebite. Urcusul a fost sustinut pana la varf, trecand si prin zone de grohotis sau creasta cu cleanturi calcaroase. De sus se vedeau cele 4 masive muntoase (Leaota, Bucegi, Piatra Craiului si Iezer Papusa). Chiar daca marcajele au lipsit uneori, mai ales la intoarcere, am gasit usor drumul folosind harta turistica si GPS. E un traseu tip circuit frumos care se poate face usor intr-o singura zi.

Piatra Dragoslavelor este un munte separat cumva de masivul Leaota din care face parte si are mai mult aspectul Pietrei Craiului sau Builei Vanturaritei, datorita crestelor si tancurilor calcaroase. Traseul este frumos si se afla intr0 zona mai putin aglomerata, comparand cu Bucegii si Ciucasul. De aici poti merge si in cheile Ghimbavului sau chiar pe creasta Leaotei pe muntele Albescu, spre Varful Cioara.

Trebuie facuta insa rezerva de apa pentru ca pe traseu nu exista apa potabila. Accesul se face cu masina personala care se lasa la intrarea pe traseu din drumul national.

Vezi full screen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *