Pasul Bratocea – Saua Tigailor, Ciucas, 2020

Traseul de la Pasul Bratocea pana la Saua Tigailor, pe banda rosie, este o completare fata de celelate ture in Ciucas. La fel ca Muntii Baiului fata de Bucegi, acest traseu are mereu in dreapta la urcare peisajele superbe cu creasta Zaganu, Tigaile Mici si Mari si Varful Ciucas.

Am lasat masina in parcarea din Pasul Bratocea, unde fiindca am ajuns cam tarziu, am gasit cu greu un loc. Traseul incepe pe drumul ce duce la releul de televiziune, urcand in serpentine ample. De aici se intra pe Culmea Bratocea, unde apar curand stanci de conglomerate albiene, cu diverse forme. De cum am intrat in zona de gol alpin ne-a luat in primire vantul din Ciucas, dar frumusetea peisajelor care apar pe partea dreapta ne-a facut sa nu luam in seama. Cand poteca trece pe stanga apar deja alte peisaje (zona Poiana Teslei), apoi ocolim Varful Bratocea cu Tigaile Mici in dreapta. Dupa culme apare impozanta Culmea Tigaile Mari cu varful Ciucas, unde se vede multimea de oameni prezenta pe varf. In dreapta se vede frumoasa cabana Ciucas.

Traseul nostru se incheie aici pentru ca timpul nu prea ne permitea sa mai urcam panta pana la Varful Ciucas. Intoarcerea s-a facut pe acelasi traseu, pana la Pasul Bratocea.

Vezi full screen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *