Pe dealul dintre Runcu si Brebu, 2020

Ca pentru o zi de august insorita, mai scurta si cu o distantare mai buna, am ales sa facem inca o data traseul facut in 2017, pe dealul dintre localitatile Runcu si Brebu, la poalele masivului Leota. Pe acest deal este un monument (o cruce) ridicat pentru eroii celor 2 razboaie mondiale, si tot aici este un loc amenajat pentru sarbatoarea locala, numita Ravasitul oilor, ce se tine la sfarsitul luni septembrie.

Traseul se face pe un drum asfaltat cu fonduri europene, drum care urca din localitatea Runcu, in satul Brebu, situat pe o culme frumoasa, apoi pe dealul care reprezinta un fel de islaz al satului Runcu. Urcusul este domol, cu o diferenta de nivel de peste 200m si o lungime de 7km, Peiasajele sunt deosebite, culminand in partea de sus cu o vedere 360 de grade cu creasta muntilor Leaota, zona impadurita unde sunt doua pensiuni deosebite, sus pe deal si apoi localitatea Runcu.

Odata ce se iese din Brebu apar aflorimentele cu marnele rosii (si verzi) de Gura Beliei care coloreaza dealul, cu turme de vaci si cai care pasc.

De la cruce se poate face un tur de orizont, cu peisaje superbe spre Leaota.

Am pus si traseul GPS, care se suprapune peste cel figurat pentru anul 2017.

Vezi full screen

Un comentariu:

  1. Intr-adevar un drum superb cu peisaje mirifice! Noi l am facut astazi, intr-o zi superba de vara cu cer perfect senin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *