Tura la Varful Omu in Bucegi, 2020

Unul dintre cele mai usoare moduri de a ajunge la varful Omu din Bucegi este din zona Pestera. Asa ca am facut traseul Telecabina Pestera – Piciorul Babelor – Cabana Babele – cabana si varful Omu – Valea Obarsiei – Telecabina Babele.

Am parcat masina in parcarea de la telecabina Pestera, iar la ora 10 fix am pornit pe traseul marcat cu cruce albastra, pe Piciorul Babelor. A fost un urcus sustinut, noi am facut sub 2 ore cu tot cu fotografiat. Dupa ce am iesit din jnepeni am ajuns la cabana Babele unde am admirat inca o data superbele babe din Bucegi si Sfinxul impunator. Am continuat traseul pe platou (banda galbena), am admirat valea Cerbului cu Coltii Morarului, am trecut de Cerdacul Vaii Cerbului si am ajuns in final la cabana Omu. De aici am admirat peisajele in toate directiile, cu valea Cerbului, Costila, culmile cu traseele din vestul Bucegilor, masivele muntoase din jur.

Vremea a fost excelenta pentru urcat, cu cer senin, dar cu un usor vanticel rece. Ne-am intors mai intai pe acelasi traseu, iar din saua Obarsiei am urmat banda albastra pe valea Obarsiei. Am admirat Mecetul Turcesc si apoi cascadele Obarsiei, am urmat poteca printre blocurile de stanca pravalite, cu mai multe zone usor tehnice dar nu periculoase.

Am ajuns in final la parcarea de la telecabina Pestera dupa 7 ore de mers, cu tot cu pauze.

Vezi full screen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *