Cumpatul – Baiul Mare, 2020

Prima urcare in Baiului din 2020. Si nu oricum, traseul a fost din Sinaia pe nemarcat prin Plaiul Tufa – Varful Cumpatul – Baiul Mare – Varful Draganul – Sinaia. O parte din traseul nemarcat pe Plaiul Tufa a fost destul de abrupt, pana aproape de Stana Mare. A urmat apoi Varful Cumpatul cu crucea din apropierea lui si muchia care duce spre creasta Baiului. Sus in creasta a inceput un vant rece care ne-a obligat sa ne imbracam mai bine. Pana la Varful Baiul Mare (1895 m) am urcat o panta abrupta in zona finala, iar in varf am dat de un grup foarte mare de turisti instalati chiar pe varf.

Am urmat apoi creasta Baiului pana la Varful Draganu. Peisajele care se deschid spre Bucegi, Postavarul, Piatra Mare, Magura Codlea si masivul Ciucas sunt uimitoare. Dupa Varful Draganu am urmat un drumeag nemarcat spre stana Draganu si apoi am coborat prin padure direct pana in Valea Rea, unde drumul forestier ne-a dus pana la gara din Sinaia.

Am completat inca un traseu de urcare in Baiului, sunt multe trasee marcate si nemarcate, de la sud la nord pe care se poate urca in creasta si cobori inapoi pe Valea Prahovei.

Vezi full screen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *